Chyby po aktualizácii 1. 5.

Odpovědět
Ján Haluška

Chyby po aktualizácii 1. 5.

Příspěvek od Ján Haluška »

Ahoj, rozhodol som sa to spísať do jedného vlákna:
1) Záchodové dvere majú nejakú prednastavenú vnútornú stranu. Bolo by možné pridať do ponuky dverí ďalšiu možnosť, ktorou by sa dala táto strana otočiť?
2) Staničný rozhlas má po umiestnení do sveta čiernu farbu.
3) Nástroj na mapování kolejí má okolo svojej textúry biele pozadie. Je možné, že to je naschvál (?)
4) Posunové návestidlo má bielu farbu stĺpika namiesto predvolenej svetlej šedej pri hlavných návestidlách.
Zatiaľ všetko, ak by som ešte niečo našiel, dopíšem ;)
Administrace

Re: Chyby po aktualizácii 1. 5.

Příspěvek od Administrace »

Zdar, děkuji za hlášení.
1) Záchodové dvere majú nejakú prednastavenú vnútornú stranu. Bolo by možné pridať do ponuky dverí ďalšiu možnosť, ktorou by sa dala táto strana otočiť?
O tomto jsem uvažoval/a už během vývoje, ale nakonec jsem dospěl/a k závěru, že to není potřeba. Vnitřní strana je pro záchodové dveře ta, při pohledu z níž je klika na dveřích vlevo. Vzhledem k tomu, že pozici kliky lze (na rozdíl od dveří v reálném světě) velmi snadno změnit dlátem, připadne mi nastavení na přepnutí vnitřní strany už trochu zbytečné. Ale pokud si myslíš, že ho někde opravdu potřebuješ a nestačí jen předělat kliku, mohu ho implementovat.
2) Staničný rozhlas má po umiestnení do sveta čiernu farbu.
Zjistil/a jsem, že tato chyba se objevuje od verze klienta 5.11 a je způsobena tím, že Blender (nebo spíš export do formátu OBJ) zničil v souboru s modelem normálové vektory. Zdá se, že starší verze klienta normálové vektory v modelech ignorují a počítají si svoje, proto se v nich tato chyba neprojevila.

Oprava je v kódu, nasadím ji při příští aktualizaci.

Nicméně je možné, že stejný nebo podobný problém postihne i jiné bloky používající modely OBJ. Pokud by to u nějakého vadilo, prosím o nahlášení; ve větším měřítku to asi začnu řešit, až začnu verzi 5.11 používat sám/a.
3) Nástroj na mapování kolejí má okolo svojej textúry biele pozadie. Je možné, že to je naschvál (?)
V původním Advtrains má tento nástroj přesně stejnou ikonu jako „ovladač traťového zabezpečení“. Abych je odlišil/a, přidal/a jsem na pozadí ikony bílou barvu. Vzhledem k tomu, že mi připadne, že tento nástroj není moc užitečný, nechtěl/a jsem si s tou ikonou dát moc práce.
4) Posunové návestidlo má bielu farbu stĺpika namiesto predvolenej svetlej šedej pri hlavných návestidlách.
Toto se mi potvrdilo a týká se to i některých dalších návěstidel Ks. Opraveno v kódu, nasadím při příští aktualizaci.
Ján Haluška

Re: Chyby po aktualizácii 1. 5.

Příspěvek od Ján Haluška »

Super, pri tých WC dverách mi pri písaní nenapadlo, že ich stačí len otočiť. V tom prípade to je vyriešené.
Odpovědět