Činnost: připravovat a pít nápoje
Klíčové módy: drinks, farming (redo), wine,
Základy (měli byste znát)
Nápoje vznikají několika způsoby: lisováním ovocné či zeleninové šťávy, výrobou ve výrobní mřížce, případně kvašením v sudu. Nápoje se plní do několika druhů nádob (zejména do sklenic a skleněných lahví).
Nápoje fungují podobně jako jídlo, ale zůstávají po nich prázdné sklenice, do nichž lze naplnit další nápoje. Budete-li pít hodně alkoholivckých nápojů, může se vaše postava opít.
V současnosti nejsou implementovány jiné než plné či prázdné nádoby; rovněž ne všechny kombinace nápoje a nádoby jsou možné (např. do půllitrů je zatím možno plnit jen pivo).
Podrobnosti (nemusíte znát)
Ovocné a zeleninové šťávy:
šťáva | z čeho se lisuje | decilitrů z 1 ks |
---|---|---|
ananasová šťáva | kroužek ananasu | 1 |
banánová šťáva | banán | 2 |
borůvková šťáva | borůvky nebo divoké borůvky | 1 |
dýňová šťáva | díl dýně | 2 |
hroznová šťáva | hroznové víno | 2 |
jablečný mošt | jablko | 1 |
jahodová šťáva | jahody | 1 |
kaktusová šťáva | kaktus | 2 |
kokosové mléko | kokosový ořech | 1 |
malinová šťáva | maliny | 1 |
melounová šťáva | díl melounu | 4 |
mrkvový džus | mrkev | 1 |
okurková šťáva | okurek | 2 |
pomerančová šťáva | pomeranč | 2 |
rajčatová šťáva | rajče | 2 |
švestková šťáva | švestka | 1 |
Další nealkoholické nápoje:
kefír |
limonáda |
perlivá agávová šťáva |
perlivá jablečná šťáva |
perlivá mrkvová šťáva |
perlivá ostružinová šťáva |
Alkoholické nápoje:
nápoj | z čeho se kvasí | obsah alkoholu (%) |
---|---|---|
brandy | ? | |
burbon | ? | |
cointreau | ? | |
kávový likér | ? | |
margarita | ? | |
medovina | ? | |
mentolový likér | ? | |
saké | ? | |
světlé pivo | ? | |
šampaňské | ? | |
tekila | ? | |
tmavé pivo | ? | |
víno | ? | |
vodka | ? |
Speciální nápoje:
voda |
Kapacita nádob:
sklenice | 0,3 l |
půllitr | 0,5 l |
láhev (skleněná/kovová) | 1 l |
kbelík/vědro | 8 l |
sud | 50 l |
silo | 100 l |
Stav implementace
HOTOVO | lis na ovocné a zeleninové šťávy, sud a silo |
HOTOVO | rozšíření systému umožňující skladování a přelévání i alkoholických nápojů |
HOTOVO | sjednocení kapacity sklenic, půllitrů, lahví, kbelíků a věder |
CHYBA | některé ikony nejsou správné |
CHYBA | miska saké je klasifikována jako skleněná sklenice |
CHYBA | mléko není zařazeno v systému nápojů |
CHYBA | alkoholické nápoje nemají určený a rozlišený obsah alkoholu |
V PLÁNU | rozšíření systému o další kapaliny (např. olej z listů nebo slunečnicový olej) |
V PLÁNU | sjednocení ikon a textur |
V PLÁNU | přidat burčák, slivovici a možná i tuzemský rum |
V PLÁNU | možnost přenášet sudy s nápoji |